top of page
270359582_464741488620076_5513600758058002462_n_edited.jpg

GAST OMBORD

Hvad indebærer det at være gast?

F FOR FÆLLESSKAB

Som gast ombord på vores både bliver du en del af vores besætning. Vi arbejder som et team, og du er en naturlig medspiller i vores Jordomsejling. Du bliver præsenteret for en unik rejseform og livsstil og vil lære at indgå i et helt unikt fællesskab. Vores gaster vil aldrig hjem.


Hos os er fællesskabet i højsædet. Vi ønsker ikke, at der skal være differentiering mellem vores gaster, hvorfor vi ikke tager ekstra beløb for brug af vores grej, vi har ombord - dykkerudstyr m.m. Vi ønsker, at alle skal føle sig lige ombord. Det fede ved et sejlerfællesskab er, at værdierne ombord er noget helt andet, end det vi er vant til derhjemme. Her handler det ikke om at være klædt i noget dyrt tøj, have en høj uddannelse eller lignende - her er vi sammen om sejladsen og fællesskabet.

SEJLADS

Langturssejlads er noget andet end det, du måske kender hjemmefra. Langturssejlads byder nemlig på mange forskellige sejladstyper; dagssejldaser, lange sejladser, som strækker sig over flere døgn og oceansejladser som typisk tager flere uger. Fælles for alle slags sejladser er dog, at alle ombord bidrager og er en del af holdet. Det vil altså sige, at vi skiftes til at stå ved roret og have ansvaret for at sejle båden. I har, sammen med kaptajnerne, ansvaret for sikkerheden ombord. Inden hver sejlads vil vi gennemgå alt sikkerhed, og de forskellige opgaver der følger med dit ansvar på den pågældende sejlads. Du vil naturligvis ikke blive sat til en opgave, du ikke føler dig komfortabel med - man må altid sige fra. Det er ikke er krav, at du kan sejle. Vi anbefaler dog, at du lære de basale knob hjemmefra, og vi forventer ligeledes, at du har lyst til at bruge din tid og rejse på at blive bekendt med langstursejlads. Ombord på Edith og Elly tager du nemlig med på langturssejlads og ikke en charterrejse. Ombord hos os har du enormt gode vilkår for at blive en god sejler eller få forståelse for, hvad det kræver at blive en god sejler, når du hele tiden har en erfaren Skipper ved din side. Det er kun dig selv, der sætter begrænsningerne.

Sejladsen på netop dit togt varierer fra måned til måned. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvor meget du gerne vil sejle, inden at du ansøger. Er du i tvivl om sejlads overhoved er noget for dig, så skal du måske ikke kaste dig ud i et oceankryds, men i stedet ansøge et af de togter, hvor vi blot har et par døgnsejladser.

Vejret har meget at sige som langturssejler. Vi kan derfor risikere at må ændre sejlplanerne, hvis vejret vil have os i en anden retning. Vi bestemmer derfor ikke på forhånd den konkrete rute i løbet af togtet - det beslutter vi sammen undervejs på baggrund af vejrmeldinger. Det kræver en høj grad af omstillingsparathed og accept af, at vi ikke kan kontrollere alting. Det kan udfordre alle lige fra skipper til gast.

IMG-2732_edited.jpg

SIKKERHED

Vi prioriterer sikkerheden ombord meget højt. Ved ankomst på bådene får du en grundig gennemgang af sikkerhedsprocedure ombord – ligeledes gennemgår vi vores sikkerhedesudstyr såsom redningsvest, livliner, Danboy redningsflåde, VHF mm. Den vigtigste regel ombord er, at det er forbudt at falde i vandet. Du kan læse mere om vores udstyr og sikkerhedsudstyr under fanen 'båden'.

SAFETY FIRST

Af sikkerhedsmæssige årsager har vi, på bådene, en Danboy - en floating mand-over-bord - med PLB og AIS. I tilfælde af mand-over-bord kastes Danboy'en omgående i vandet. PLB'en udsender her nødsignaler til rednings- og eftersøgningstjenester, der sikrer, at den nødstedte hurtigt kan lokaliseres og reddes i tide. AIS'en beretter lokalisering af den nødstedte, hvorved den nødstedte vil være synlig på søkortet hos alle både med AIS-system.

DYKNING OG ANDRE AKTIVITETER

Vi elsker at dykke. Vi har i alt 6 dykkersæt på Edith og 7 sæt på Elly. Det kan dog variere meget fra togt til togt, hvor meget der dykkes. Det betyder altså, at du sagtens kan være ombord, selvom du ikke ønsker at dykke. Vi har ofte et par stykker, der nyder at snorkle, mens de andre dykker.

Som dykker på vores både, forventer vi, at du passer på udstyret, som var det dit eget. Går der noget i stykker, berettes Skipper omgående, og i løser i fællesskab problemet. Når du har været ude at dykke, er det ligeledes din egen opgave at fylde flasken igen og ligge udstyret på plads, så det er klar til de næste. Du skal også være opmærksom på, at vi deles om dinghy-tjansen. Der er nemlig altid en, der skal blive over vand og være sikkerhed for dem, der dykker!

Dykkercertifikater

Det er muligt at tage Open Water, Advanced og Rescue ombord på Elly, såfremt der er nok til et hold.

Det er ikke muligt at tage certifikater ombord på Edith. For at dykke på Edith kræves det altså, at man har erhvervet sig et certifikat hjemmefra. 

Andre aktiviteter

Udover dykning er der ligeledes mulighed for spearfishing ombord. Her forventer vi ligeledes, at du passer på udstyret, som var det dit eget. I forbindelse med spearfishing er det vigtigt, at du tjekker op på, hvilke fisk der er spiselige og hvilke, der kan indeholde gift.

Ombord på Edith og Elly har vi ligeledes et waveboard og paddleboards. Her gælder samme regler.

OBS. Det kan ske, at noget af vores legetøj går i stykker undervejs. Vi kan altså ikke garantere, at alt udstyr er intakt på netop dit togt. Vi bestræber os på, at informere, hvis noget af vores legetøj går i stykker.

ØKONOMI

Prisen for at være gast ombord på Edith er 350 kr/dag og 400 kr/dag på Elly, også kaldet køjepenge, og dækker drift af og slid på bådene. Derudover kommer et beløb på 1450 kr. i måneden i motorpenge, som dækker driften af og reparationer på hovedmotoren og påhængsmotoren og slid på generatoren og kompressoren. Dette beløb betales umiddelbart efter en gasteplads er blevet tilbudt.

Ligeledes påkræves et administrationsgebyr på 500 kr.

Hvis man fortryder, eller af andre grunde ikke kan påmønstre alligevel, tager man straks kontakt til os. Da vil vi straks søge efter en ny gast til at overtage pladsen. Når den nye gast er fundet, refunderes 80% af det betalte beløb.

Fællesøkonomi

Hver måned oprettes en Splitwise, hvor alle fællesudgifter bliver lagt ind. Fællesudgifter indbefatter bl.a. mad og havnepenge.

Se et overblik under FAQ.

FÆLLES ANSVAR OG FORSKELLIGE OPGAVER

Som gast hos os har man ansvaret for vores fælles liv, hvortil der hører sig en række opgaver som fordeles ud. Vi har et fælles ansvar for det sociale fællesskab, for at der kommer mad på bordet, at det bliver gjort rent og det forventes, at bådene hele tiden holdes ryddet, så de er rare at være i og på. 

På togtets første dag præsenteres ministerposter og madhold. Alle mand ombord får en ministerpost, som de har ansvaret for. Der forventes, at alle mand bruger omkring 30 min. om dagen på at klare sin ministerpost. Det kan f.eks. være køkkenminister. På den måde sikrer vi, at der altid er pænt og ryddeligt i fællesarealerne.

Når man sejler langtur er der altid noget, der går i stykker. Derfor må der forventes, at vi sommetider må udskyde planerne grundet reparationer. Dette er en del af livet ombord på en båd. På hvert togt har vi også enkelte arbejdsdage, hvor vi forventer at du hjælper til. Det kan være at du skal hoppe i dykkerudstyret og rense skroget, lakere terrassen, eller finde en reservedel i den lokale landsby. Vi elsker gaster, der selv tager initiativ til at hjælpe til.

IMG-2732_edited.png

TOBAK, ALKOHOL OG ANDRE RUSMIDLER

Ombord hos os er det tilladt at ryge ved agterplatformen.


Mens vi sejler, indtager vi på ingen måde alkoholiske drikke, da det kan forringe sikkerheden ombord. Når vi derimod ligger for anker, er der rig mulighed for en sundowner til de smukke solnedgange. Igen her vil vi understrege, at Edith og Elly ikke er charterbåde, hvorfor der ikke må forventes, at der skal holdes fest hver dag - selvfølgelig skal vi fejre i forbindelse med fødselsdage mm.


Ingen rusmidler er tilladt ombord på bådene. Indtagelse eller opbevaring vil medføre øjeblikkelig afmønstring uden mulighed for refundering af køjepenge. ​

bottom of page